Na začátku bylo
odhodlání a nejistota

Příběh s dobrým koncem

Měli jsme jednoduchý nápad, že rozhýbáme knihy, které jsou v domácnostech a už nikoho netěší. Myšlenku jsme posunuli dál a řekli si, že to, co utržíme, dáme na dobrou věc. A pak plni očekávání jsme v roce 2011 otevřeli první adventní Charitativní antikvariát ve volných a ne příliš přístupných prostorech obchodní pasáže Rozkvět v centru Brna. A ono to fungovalo! Vy jste nadšeně chodili, darovali, lovili si svoje knižní poklady, my pilně knihy vybírali a prodávali. Charitativní antikvariát se stěhoval a vyvíjel, sami jsme se průběžně učili, a některé roky jsme ho ani nestihli zorganizovat. Vždycky chceme, aby každý další ročník byl lepší než ten předchozí.

Charitativní antikvariát otvíráme otevíráme vždy před vánocemi v Brně. V roce 2018 proběhne VI. ročník a to bude v Knihovně Jiřího Mahena, Moravské zemské knihovně a na Adventních trzích na Moraváku.

Děkujeme všem, kteří nám pomohli a pomáhají. Děkujeme, že knihy darujete. Váš zájem nás neskutečně těší.

Tým Charitativního antikvariátu

V. ročník

Moravská zemská knihovna, Knihovna J. Mahena a Advent na Moraváku

Rok 2017: V tomto ročníku jsme byli v předvánočním období hned na 3 místech v Brně a poprvé jsme uskutečnili Literární festival jako součást programu.

• 255 653 Kč  tuto krásnou částku jsme darovali NFDO Krtek.
  • 5 244x jste k nám přišli nakupovat.
  • 625 hodin jsme pro vás měli otevřeno.
  • 10 autorů z Brna a okolí jsme přivítali na Literárním festivalu.
  • 670 dětí ze základních škol a gymnázií na Literární festival přišlo.

IV. ročník

Moravská zemská knihovna

Rok 2016: IV. Charitativní antikvariát v Moravské zemské knihovně v Brně byl otevřený 194 hodin. Prodali jsme 3 568 knih za 102 085 Kč. Navíc jsme pod vedením instruktorky nordic walking při antikvariátu uskutečnili Charitativní výšlap, a vychodili 2 600 Kč.
Částka 104 685 byla věnována na provoz ubytovny pro rodiče onkologicky nemocných dětí v Brně Černých Polích prostřednictvím NFDO Krtek. IV. ročník utržil téměř tolik, co tři předchozí ročníky dohromady.