Na začátku bylo
odhodlání a nejistota

Příběh s dobrým koncem

Měli jsme jednoduchý nápad, že rozhýbáme knihy, které jsou v domácnostech a už nikoho netěší. Myšlenku jsme posunuli dál a řekli si, že to, co utržíme, dáme na dobrou věc. A pak plni očekávání jsme v roce 2011 otevřeli první adventní Charitativní antikvariát ve volných a ne příliš přístupných prostorech obchodní pasáže Rozkvět v centru Brna. A ono to fungovalo! Vy jste nadšeně chodili, darovali, lovili si svoje knižní poklady, my pilně knihy vybírali a prodávali. Charitativní antikvariát se stěhoval a vyvíjel, sami jsme se průběžně učili, a některé roky jsme ho ani nestihli zorganizovat. Vždycky chceme, aby každý další ročník byl lepší než ten předchozí. Loňský IV. ročník v Moravské zemské knihovně byl skvělý a nastavil laťku hodně vysoko.

Děkujeme všem, kteří nám pomohli a pomáhají. Děkujeme, že knihy darujete. Váš zájem nás neskutečně těší.

Tým Charitativního antikvariátu

IV. ročník v Moravské zemské knihovně

advent 2016

IV. Charitativní antikvariát v Moravské zemské knihovně byl otevřený 194 hodin. Prodali jsme 3 568 knih za 102 085 Kč. Navíc jsme pod vedením instruktorky nordic walking při antikvariátu uskutečnili Charitativní výšlap, a vychodili 2 600 Kč.
Částka 104 685 byla věnována na provoz ubytovny pro rodiče onkologicky nemocných dětí v Brně Černých Polích prostřednictvím NFDO Krtek. IV. ročník utržil téměř tolik, co tři předchozí ročníky dohromady.